بهترین دفاع در برابر هر نوع بیماری، از جمله آرتروز، ایجاد سبک زندگی سالم است. رژیم غذایی صحیح، ورزش مناسب، خواب کافی، کنترل استرس، عدم استعمال سیگار و حذف الکل یا کم کردن میزان نوشیدن میتواند تأثیر جدی بر سلامت کلی فرد خصوصا سلامت مفاصل شما بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی روشهای” کاهش درد آرتروز ” و درمان آرتروز در خانه پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را از دست ندهید. پس با نوشدارو همراه باشید.
کاهش درد آرتروز
آرتروز عمدتا در هنگام ساییدگی غضروفها باعث مالش استخوانها به هم میشود که میتواند باعث آسیب و التهاب گردد. پزشکان میتوانند برای کاهش درد آرتروز دارو تجویز کنند، اما آنها اغلب روشهای طبیعی را که شامل اصلاح سبک زندگی است را توصیه میکنند. به یاد داشته باشید قبل از هرگونه درمان برای کاهش درد آرتروز، خواه شامل دارو باشد و یا درمان آرتروز در خانه، با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
برخی از عوامل خطر برای آرتروز قابل تغییر نیست. به عنوان مثال آرتروز با افزایش سن شایعتر میشود، احتمالاً به این دلیل که تعداد سلولهای غضروف با گذشت زمان کاهش مییابند، سطح پایین استروژن بعد از یائسگی نیز میتواند در بروز آرتروز موثر باشد، چرا که زنان به ویژه پس از ۵۰ سالگی بیشتر از مردان به آرتروز دچار میشوند، علاوه بر این، برخی از افراد ژنهایی را به ارث میبرند که احتمال ابتلا به آرتروز را در آنها افزایش میدهد. در ادامه سعی داریم تعدادی از موارد درمان آرتروز در خانه را که مربوط به اصلاح سبک زندگی است، توضیح دهیم.
مدیریت وزن
وزن شما میتواند تأثیر زیادی در علائم آرتروز داشته باشد به این دلیل که اضافه وزن فشار مضاعفی بر مفاصل تحمل کننده وزن مانند لگن و زانوها وارد می کند. هر پوندی که می گیرید نزدیک به چهار پوند استرس به زانوها اضافه می کند و فشار را بر روی باسن شش برابر می کند. فشار اضافی باعث از بین رفتن غضروف هایی می شود که این مفاصل را بالشتک می کنند و با گذشت زمان بدتر می شوند.
اما مشکل تنها تنش مکانیکی ناشی از اضافه وزن نیست، بافت چربی پروتئینهایی به نام سیتوکین تولید میکند که باعث التهاب در بدن میشود. در مفاصل، سیتوکینها با تغییر عملکرد سلولهای غضروفی، بافت را از بین میبرند. هنگامی که وزن شما افزایش مییابد، بدن بیش از پیش پروتئینهای مخرب را تولید و آزاد میکند.
به اندازه کافی ورزش کنید
اگر آرتروز دارید، ورزش میتواند به شما کمک کند: وزن خود را مدیریت کنید، مفاصل خود را انعطاف پذیر نگه دارید، عضلات اطراف مفاصل خود را تقویت کنید. فعالیت بدنی بهترین درمان موجود برای آرتروز است. در وهله اول نیز به عنوان یکی از بهترین راهها برای حفظ سلامت مفاصل به حساب میآید. ۳۰ دقیقه ورزش پیوسته با شدت متوسط ۵ بار در هفته ماهیچههایی را که لگن و زانوها را پشتیبانی و تثبیت میکنند تقویت میکند. ورزش همچنین قلب و ریهها را تقویت میکند، خطر دیابت را کاهش میدهد و عامل اصلی در کنترل وزن است.
بهترین ورزش برای لگن را نیز می توانید از سایت نوشدارو دریافت کنید؛ فقط کافی است روی کلمه بهترین ورزش برای آرتروز لگن کلیک کنید.
برای ورزش کردن نیازی نیست حتما عضو باشگاهی باشید، با این حال بیشترین نتایج حاصله از ورزش با یک برنامه تمرینی مداوم، متناسب با سن، سطح تناسب اندام با انجام ورزشهایی که بیشترین جذابیت را برای فرد دارد، به دست میآید.
مهم نیست که چه نوع تمرینی را انتخاب میکنید، به بدن خود گوش دهید، اگر بعد از انجام تمرینی خاص درد برای بیش از یک یا دو ساعت ادامه داشته باشد، لازم است بار بعد فعالیت کمتری انجام دهید و برای جلوگیری از آسیب دیدگی بهتر است از تکرار حرکات برای مدت زمان طولانی جلوگیری کنید. گزینههای مناسب که شامل تمرینات کم تنشاند مانند: پیاده روی، دوچرخه سواری، تایچی، شنا کردن و آب درمانی می باشند.
شما نیز می توانید برای کاهش درد آرتروز گردن مقاله آب درمانی برای آرتروز گردن را بخوانید.
قند خون را کنترل کنید
سطح بالای قند خون (گلوکز) باعث شکل گیری مولکولهای خاصی میشود که غضروف را سفت و حساس به استرس مکانیکی میکند. دیابت همچنین میتواند باعث التهاب سیستمیک شود که منجر به از بین رفتن غضروف میشود. ارتباط تازه کشف شده بین دیابت و آسیب مفصل ممکن است به شما کمک کند تا بهتر درک کنید که چرا بیش از نیمی از آمریکاییهای مبتلا به دیابت دچار آرتروز هستند.
مدیتیشن را امتحان کنید
تکنیک های مدیتیشن و آرام سازی ممکن است با کاهش استرس به شما کمک کند تا درد آرتروز را کاهش دهید و شما را قادر به کنار آمدن بهتر با آن درد کند. کاهش استرس همچنین ممکن است در کاهش التهاب و درد موثر باشد.
اضطراب، استرس و افسردگی از عوارض شایع بیماریهایی هستند که شامل درد مزمناند، بیماری همانند آرتروز. متخصصان تایچی، یوگا و فعالیتهای انجام مراقبه ذهن را توصیه میکنند.
از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید
هیچ غذایی نمیتواند باعث تسکین درد آرتروز شود، اما خوردن یا پرهیز از مصرف برخی از مواد غذایی میتواند به مقابله با التهاب در بدن کمک کند. رژیم غذایی سرشار از میوههای تازه و سبزیجات میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت کلی بدن کمک کند. یک رژیم گیاهی آنتی اکسیدانهایی را فراهم میکند که با از بین بردن رادیکالهای آزاد بدن میتواند به کاهش التهاب کمک کند.
از سویی دیگر، یک رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده، چربی اشباع شده و قند و نمک اضافه شده ممکن است التهاب را که از ویژگی های آرتروز است تشدید کند.
این غذاها همچنین میتوانند به بروز سایر مشکلات سلامتی از جمله چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا و بیماری قلبی کمک کنند، بنابراین افراد مبتلا به آرتروز بهتر است بیش از پیش به رژیم غذایی خود اهمیت دهند.
دستورالعملهای فعلی برای چگونگی درمان آرتروز مصرف ویتامین D یا مکملهای روغن ماهی را به عنوان یک روش درمانی توصیه نمیکند، اما مصرف غذاهای حاوی این مواد مغذی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است در رفاه عمومی کمک کننده باشد.
ماساژ بگیرید
ماساژ میتواند حس کلی بهزیستی را برای افراد فراهم کند. همچنین ماساژ به مدیریت درد و ناراحتی مفصل کمک میکند. متخصصان بر این باورند که ماساژ با فواید غیرمستقیم مانند کاهش استرس باعث کاهش درد آرتروز میشود. میتوان با دیدن آموزشهای لازم از مزایای ماساژ به عنوان یک نوع درمان خانگی آرتروز بهرهمند شد.
سخن پایانی
پزشکان و متخصصان معتقدند بهترین روش برای کاهش درد آرتروز ایجاد یک سبک زندگی سالم است. تا با پیادهسازی صحیح آن در محیطی امن و با کمترین هزینهها به درمان آرتروز در خانه پرداخت.