همه دوست دارند فشار خون نرمالی داشته باشند؛ اما چکاپ مداوم فشار خون گاهی به وسواس تبدیل میشود و باعث ایجاد اختلال در زندگی افراد میشود. در این مقاله قصد داریم درباره ” وسواس فشار خون ” و راهکارهای مقابله با آن نکاتی را ارائه دهیم؛ با ما همراه باشید.
وسواس فشار خون
هنگامی که افراد به بیمارستان مراجعه میکنند و متوجه فشار خون بالای خود میشوند پزشکان برحسب نیاز درمان بیمار را آغاز میکنند، اما کابوس تازه اینجا شروع میشود و یک نوع وسواس فشار خون به همراه استرس برای چکاپ مداوم در فرد شکل میگیرد.
این چکاپهای مداوم، باعث ایجاد ترس و استرس برای بالا و پایین رفتن مداوم اندازه فشار خون میشود که ممکن است با حمله هراس همراه شود؛ نکتهی قابل ملاحظهای که باید به آن توجه داشت این است که فشار خون یک عملکرد بسیار نوسان کننده است و البته قابل درمان؛ یکی از بهترین راههای درمان” وسواس فشار خون” تغییرسبک زندگی است.
احتمال دارد افراد به این فکر کنند که هیچگاه از این استرس و وسواس اندازه گیری مداوم فشار خون رهایی نمییابند، اما خبر خوب این است که میتوان از شر این افکار نگران کننده که خود باعث تشدید علائم میشوند خلاصی یافت.
بدون دارو و در زمان کمی بر احساس وسواس فشار خون غلبه کنید
افراد در گام اول رهایی از شر وسواس فشار خون ، باید شروع به شناخت بیماری و راههای کاهش عوارض آن کنند و بعد از آن گام دوم که مدیریت استرس است را تمرین و در زندگی روزمره پیاده کنند.
چگونه میتوان با ترس از فشار خون گرفتهشده غلبه کرد؟
برای مقابله با این ترس باید آگاهی خود را دربارهی عواملی که بر روی اندازهی فشار خون تاثیر میگذارند بالا برد.
مدل نشستن بر روی صندلی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد، سفتی بازوها، گردن و شانه ها باعث نشان دادن عدد بالاتری در دستگاه فشار خون میشوند، سعی کنید نفس عمیق بکشید، عضلات خود را آرام و رها کنید، مطمئن باشید وقتی بدن در حالت آرامش باشد عدد نشان داده شده بر روی دستگاه فشار خون نیز پایین تر خواهد آمد.
پیشنهاداتی برای مقابله با ترس از فشار خون بالا
۱_ درهنگام عصبانیت و حملهی هراس جداً از اندازهگیری فشار خون خود، خودداری کنید؛ کمی صبر کنید تا احساس بهتری پیدا کنید، سپس فشارخون را اندازه گیری کنید.
۲_ دیدگاه خود را نسبت به مسائل تغییر دهید، سعی کنید به جنبه های خوب اتفاقات فکر کنید، وقتی متوجه میشوید ذهنتان مالامال از افکار منفی شده با یادآوری اتفاقات خوب خود را از تنش و افکار منفی دور کنید، به یاد داشته باشید که زمان در گذر است و هیچ چیز برای ابد باقی نخواهد ماند.
۳_ اگر اندازه فشارخون شما آنگونه که انتظار دارید نبود گمان نکنید که دنیا به پایان رسیده است، به خاطر داشته باشید فشار خون بسته به نوع احساس و استرس درطول روز دچار نوسان خواهد بود.
عواملی که فشار خون را بالا می برند
قند و شکر افزوده
قند و شکر افزوده ممکن است در مجموع حتی از نمک هم در بالا بردن فشارخون مهمترباشد، بهخصوص اگر در اشکال فرآوریشده مصرف شود، فقط مصرف یک بطری نوشابه میتواند فشار خون را به مقدار زیادی افزایش دهد.
تنهایی
تنهایی فقط به شمار دوستان، مربوط نمیشود؛ موضوع بر سر احساس ارتباط با دیگران است. پژوهشگران معتقدند ترس مداوم از طرد شدن و ناامیدی و احساس نگرانی میتواند کارکرد بدن را به کلی مختل کند.
مقاله مرتبط: علائم فشار خون بالا
کمبود پتاسیم بدن
کلیهها برای اینکه بتوانند مقدار مایعات را در خون تنظیم کنند، نیاز به وجود تعادل میان سدیم و پتاسیم در بدن دارند. بنابراین حتی اگر رژیم غذایی کمنمک یا کمسدیم باشد، اگر به مقدار کافی میوه، سبزی، حبوبات، لبنیات کمچرب یا ماهی مصرف نشود، هنوزخطر پرفشاری خون فرد را تهدید میکند.
مشکلات تیروئید
کمبود هورمون تیروئید میزان کلسترول بد یا الدیال را بالا میبرد که بهنوبه خود میتواند با رسوب دادن چربی در دیواره شریانها آنها را سفت کند. در طرف مقابل در مواردی پرکاری غده تیروئید و تولید بیش از حد هورمونهای تیروئیدی هممیتواند فشارخون را بالا ببرد چراکه در این حالت قلب شدیدتر و سریعتر ضربان دارد.
دخانیات و الکل
اگر برای سلامتی بدن خود اهمیت قائلاید، مصرف هر دو آنها را به طور کامل کنار بگذارید، در غیر این صورت تنها با کم کردن مصرف میتوان تاحدودی عوارض بیشمار آن را کاهش داد.
بهترین زمان برای اندازهگیری فشار خون
در افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود صبح ها به محض بیدار شدن از خواب فشار خون خود را اندازه گیری کرده تا از بروز هر گونه سکته مغزی جلوگیری کنند. بهترین زمان برای اندازه گیری فشار خون صبح و زمان قبل از ظهر است؛ اندازهگیری فشار خون در عصر توصیه نمیشود، چرا که عواملی مثل دوش آب گرم، مصرفغذا و… روی فشار خون تاثیرمیگذارد و بدن نمیتواند به طور دقیق فشار خون را نشان دهد.
چگونه میتوان فشار خون را به طور طبیعی پایین آورد؟
به استراحت خود اهمیت دهید، زود بخوابید، با طبیعت در ارتباط باشید، چای گیاهی بابونه بخورید و به موسیقی آرامش بخش گوش دهید، تا استرس کاهش یابد، اینها باعث بهبود کیفیت زندگی شده و فشار خون را در حد نرمال نگه می دارد.
نکته مهم: نفس عمیق، مصرف غذای سالم، قدم زدن، مثبت اندیشی، دور کردن ترس و نگرانی از خود نیز میتواند کمک کننده باشد.
راههای کنترل استرس
یکی از موثرترین عوامل افزایش فشار خون اضطراب است، پس کنترل استرس برای رسیدن به فشار خون نرمال بسیاراهمیت پیدامیکند.
مقاله پیشنهادی: ۵ نکته درباره رژیم غذایی فشار خون
ورزش
فعالیت بدنی راهی برای نجات از افکار مزاحم و وسواس فشار خون بیمورد است؛ پیشنهاد ما به شما پیاده روی است.
پیاده روی تند میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. اگر این اقدام به طور صحیح انجام شود، قلب میتواند به طور موثرتری از اکسیژن استفاده کند. چهار تا پنج نوبت پیاده روی سریع در هفته میتواند تغییرات قابل ملاحظهای در زندگی فرد اعمال کند. میتوان با ۱۵ دقیقه ورزش روزانه شروع کرد و به آرامی زمان و میزان سختی تمرینات را افزایش داد.
اگر تمایل دارید روی یک عدد تمرکز کنید میتوانید به جای اندازهگیری مدام فشار خون بر روی تعداد گامها در حین پیاده روی یا تعداد وزنههایی که هنگام ورزش میزنید تمرکز کنید.
یوگا و مراقبه
یوگا و مدیتیشن بدن را تقویت کرده و در ایجاد آرامش کمک میکند. کارایی این تکنیک ها میتواند فشار خون سیستولیک را به اندازه ۵ میلیمترجیوه یا بیشتر کاهش دهند.
شما می توانید برای دریافت مقالات بیشتر به سایت نوشدارو مراجعه نمائید.
خواب کافی
کم خوابیدن باعث میشود مشکلات از آنچه واقعا هستند بدتر به نظر برسند.
کنترل وزن
پژوهشگران افزایش وزن را سوءتغذیه ناشی از مصرف غذاهای چرب و سرخ شدنی، سوسیس و کالباس حاوی نمک فراوان میدانند، که زمینهساز بروز بیماریهای پوکی استخوان، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
کاهش وزن نه تنها یکی از مؤثرترین درمانهای غیردارویی برای مبتلایان به فشارخون است، بلکه اثر دارو درمانی را در کاهش فشارخون تشدید میکند؛ نباید از تاثیر کاهش وزن و تناسب اندام بر روی اعتماد به نفس نیز چشم پوشی کرد.
تغییر چشم انداز
هنگام برخورد با مشکلات، در برابر تمایل به شکایت مقاومت کنید، احساسات خود را در مورد شرایط اذعان کنید و سپس بر یافتن راه حل متمرکز شوید.
هدف این است که کشف کنید چه چیزی برای شما مفید است، متفکر و مایل به آزمایش باشید؛ استراتژی های خود را انتخاب کنید، اقدام کنید و از مزایای آن استفاده کنید، مطمئن باشید با انجام این تغییرات در سبک زندگی خود میتوانید برهر نوع وسواس فشار خون غلبه کنید.
همه ما دچار ترس و نگرانیهایی خواهیم شد؛ با این حال، مهمترین چیزاین است که شرایطی را که داریم بپذیریم و به جلو حرکت کنیم. اتخاذ نگرش مثبت و مواجهه با مسائل، میتواند در نبرد سهمگین زندگی بسیار کمک کننده باشد. امیدواریم که بتوانید نور را در انتهای تونل مشاهده کنید، به یاد داشته باشید، فردا روز بهتری خواهد بود.