اگر به تازگی به دیابت مبتلا شدهاید، یا با افزایش قند خون و یا افت ناگهانی قند خون سلامتتان در معرض خطر است و مجبورید به طور مداوم آن را کنترل کنید احتمالا پزشک به شما پیشنهاد میکند که یک دستگاه تست قند خون بخرید.
اما یک بررسی سریع در سایتها شما را با صدها مدل مختلف دستگاه تست قند خون مواجه میکند که این تنوع باعث ایجاد سردرگمی میشود.
در این مقاله ما تمام اطلاعاتی که برای راهنمای خرید دستگاه تست قند خون نیاز است بدانید را برای شما گردآوری کردهایم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
برای کاهش درد در هنگام خون گیری از نوک انگشتان، می توان بجای مرکز نوک انگشتان از مقداری کنارتر نوک انگشت خون گرفت.
نکاتی که باید قبل از خرید دستگاه اندازه گیری قند خون در نظر بگیرید:
• سهولت استفاده:
نمایشگر دستگاه باید به قدری بزرگ باشد که بتوان اعداد را به وضوح روی آن خواند، مخصوصاً برای افرادی که مسن هستند یا مشکل بینایی دارند. اندازهی دستگاه نیز باید به اندازهای باشد که در حمل و نقل آن دچار مشکل نشد.
• محدوده نمونه خون:
بهترین دستگاه تست قند خون، دستگاههایی هستند که سیستم کنترل حجم خون روی آنها نصب شده باشد. به این منظور که مثلاً اگر خون فرد کمتر از حدی باشد که به دستگاه داده است، دستگاه در چنین مواردی عدد اشتباهی نشان نمیدهد، بلکه خطا نشان میدهد.
در نتیجه باعث میشود که فرد متوجه اشکال کار بشود اما بعضی از دستگاهها هستند که سیستم کنترل حجم خون ندارند. در نتیجه حتی اگر مقدار کم و ناکافی هم به دستگاه خون بدهید، عدد بسیار کمی نشان داده میشود، در نتیجه فرد متوجه بالا بودن میزان قند خون خود نخواهد شد.
برای اندازه گیری میزان قند خون میتوان از همه انگشتهای دست استفاده کرد اما به دلایل متفاوتی، انگشت وسط یا حلقه بهترین انگشت برای تست قند خون به شمار میآید.
• سرعت آزمایش:
معمولاً تفاوت سرعت اندازه گیری از ۵ ثانیه تا ۶۰ ثانیه در دستگاههای مختلف متفاوت خواهد بود. هر چه میزان سرعت اندازه گیری دستگاه بالاتر باشد، استفاده از این دستگاه برای شما آسان تر خواهد بود.
• کد گذاری خودکار:
اکثر دستگاه های اندازه گیری قند خون نیاز به کد گذاری دستی دارند، یعنی فرایند کالیبراسیون را باید هر بار قبل از اندازهگیری قند خون انجام دهید. کد مورد نیاز بر روی بستههایی که مربوط به نوارهای اندازهگیری است، درج شده است.
بهتر است افراد سالمندی که میخواهند خودشان در منزل قند خون خود را اندازه بگیرند، از دستگاهی استفاده کنند که نیاز به کد گزاری ندارد تا بتوانند کار خود را راحتتر انجام دهند.
بهتر است در هر بار خونگیری انگشت دریافت خون را عوض کنید تا از بیحسی، زخم و احساس سوزش در یک انگشت جلوگیری شود.
• ذخیره اطلاعات و میانگینگیری:
برخی از مانیتورها می توانند تاریخ و زمان را دقیقاً مانند یک دفترچه ثبت کنند. میتواند داده های چندین کاربر را ذخیره کرده و آنها را جدا از هم نگه دارند و روند سطح گلوکز خون هر کدام را تجزیه و تحلیل کنند.
به طور معمول اغلب دستگاهها میزان قند خون را به صورت میانگین در حافظه خود ثبت میکنند. بعضی از آنها نیز قادر به محاسبه میانگین هفتهای، دو هفتهای و ماهانه هم هستند. در نتیجه لازم نیست که خودتان این محاسبات را انجام دهید. این ویژگی برای افراد سالخورده که حوصلهی محاسبه کردن را ندارند یک پوئن مثبت است.
• هزینه:
فقط هزینه خرید دستگاه را در نظر نگیرید، علاوه بر مانیتور تست قند خون باید نوار تست قند خون و سوزن هم خریداری کنید.
از جمله انواع دستگاه تست قند خون میتوان به دستگاه قند خون مچی، دستگاه تست قند خون خانگی، دستگاه قند خون بدون نوار و دستگاه قند خون بدون سوزن اشاره کرد که وابسته به شرایط مختلف میتوان هر کدام از آنها را خریداری کرد.
اهمیت آزمایش قند خون در خانه
آزمایش قند خون بخش مهمی از کنترل قند خون و کنترل دیابت است، پزشک دیابت می تواند به شما برشورهای راهنمای استفاده از دستگاه تست قند خون راهنمای استفاده از دستگاه تست قند خون را داده و نحوهی انجام آن را چند بار در مقابل شما انجام دهد تا به خوبی آموزش ببینید.
ممکن است لازم باشد هر روز صبح قبل از غذا قند خون خود را چک کنید، همچنین توصیه میشود قبل از ناهار و شام، هنگام خواب و یک ساعت بعد از غذا آن را بررسی کنید.
هیچوقت برای دریافت مقدار بیشتر خون، انگشت را فشار ندهید. فشار دادن انگشت هنگام دریافت خون ممکن است به رقیق شدن خون و نشان دادن نتایج غیر واقعی بیانجامد.
روش معمول برای استفاده از دستگاه تست قند خون به شرح زیر است:
- سوزن زدن سر انگشت با یک ابزار لنسینگ (یک سوزن کوچک و تیز)
- قرار دادن قطره خون روی نوار تست
- قرار دادن نوار تست در دستگاه اندازه گیری گلوکز
- خواندن سطح قند خون نشان داده شده بر روی دستگاه
مدیریت سریع جهشها و افتهای قند خون در هنگام درمان، بسیار کارآمد است و میتواند زندگی شما را نجات دهد.
موضوعاتی نظیر تاثیر ورزش بر دیابت، ارتباط دیابت و لاغری، تاثیر داروها بر قند خون، میزان استرس افراد و سایر عوامل بر سطح گلوکز خون تأثیر میگذارد و بررسی مکرر آن به شما این امکان را می دهد تا با ردیابی هر گونه نوسان از عواقب خطرناک افزایش شدید قند خون یا کاهش قند خون جلوگیری کنید.