با گذشت زمان، دیابت کنترل نشده میتواند بر روی عضلات و اسکلت بدن تأثیر بگذارد و منجر به درد مفاصل، آسیب عصبی و سایر علائم شود، در ادامه نگاهی داریم به ” استخوان درد در بیماران دیابتی “، علت و روشهای درمانی آن، با نوشدارو همراه باشید.
درد استخوان در دیابت
دیابت یک بیماری مزمن است که با مشکلات انسولین و قند خون شناخته شده است. اگر فردی بیش از حد در خون گلوکز داشته باشد و تحت درمان مناسب قرار نگیرد، میتواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی شود. دیابت همچنین میتواند منجر به بروز مشکلاتی در سیستم اسکلتی عضلانی شود و محدودیت حرکت مفصلی را در بر داشته باشد. دیابت همچنین میتواند باعث بروز تغییراتی در اعصاب و رگهای خونی شود، در نتیجه، ناهنجاریهای دست در بین افراد مبتلا بسیار شایع است. در ادامه بیشتر با برخی شرایط مفصلی که در افراد دیابتی نوع ۱ یا نوع ۲ ایجاد میشود، توضیح میدهیم.
شانه یخ زده
شانه منجمد وضعیتی است که با درد شانه و دامنه حرکتی محدود مشخص میشود. این بیماری فقط به یک شانه آسیب میزند و باعث ایجاد درد، سفتی مفصل و کاهش دامنه حرکت میشود.
درمان شانه یخ زده
در صورت تشخیص زود هنگام، فیزیوتراپی تهاجمی میتواند به حفظ حرکت و دامنه حرکت در مفصل کمک کند.
دوپویترن
انقباض دوپویترن نوعی تغییر شکل است که در آن یک یا چند انگشت به سمت کف دست خم میشوند و علت آن به ضخیم شدن و زخم شدن بافت همبند در کف دست و انگشتان مربوط میشود. انقباض دوپویترن در افرادی که مدت طولانی است مبتلا به دیابت هستند شایع است، این بیماری احتمالا به دلیل تغییرات متابولیکی مربوط به دیابت است.
علائم دوپویترن
ممکن است متوجه ضخیم شدن پوست کف دست خود شوید. در نهایت، ممکن است نتوانید یک یا چند انگشت خود را کاملا صاف کنید.
درمان دوپویترن
اگر درد دارید، تزریق استروئید با کاهش التهاب میتواند کمک کننده باشد. جراحی، تزریق آنزیم کلاژناز و یک روش کم تهاجمی به نام آپونوروتومی برای از بین بردن بافت ضخیم از دیگر گزینههای درمان هستند.
بیماری DISH
بیماری هیپروستوز اسکلتی (DISH) سبب سفت شدن تاندونها و رباطها میشود، که به طور معمول ستون فقرات را تحت تأثیر قرار میدهد. DISH ممکن است با دیابت نوع ۲ در ارتباط باشد و دلیل آن مربوط به انسولین یا فاکتورهای رشد انسولین مانند، که رشد استخوان جدید را تقویت میکنند.
علائم بیماری هیپروستوز اسکلتی
درد، سفتی یا کاهش دامنه حرکتی در هر قسمت از بدن آسیب دیده رخ میدهد. اگر DISH روی ستون فقرات شما تأثیر بگذارد، ممکن است در پشت یا گردن خود احساس سفتی کنید.
درمان این بیماری
درمان شامل مدیریت علائم است و معمولاً با مصرف داروهای تسکین دهنده درد (تایلانول) همراه است، در موارد نادر ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن استخوانی باشد که به دلیل بیماری رشد کرده است.
ابتلا به آرتروز
احتمال ابتلا به آرتروز در افراد دیابتی تقریباً دو برابر دیگران است. با این حال، بسته به اینکه فرد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ باشد، خطر ابتلا، علائم و درمان آرتروز میتواند متفاوت باشد.
آرتریت روماتوئید و دیابت نوع ۱
روماتیسم مفصلی (RA) و دیابت نوع ۱ هر دو از اختلالات خود ایمنی هستند. این به این معنی است که، در هر دو مورد، سیستم ایمنی بدن به بخشی دیگر از بدن سالم حمله میکند. در فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی، سیستم ایمنی بدن به بافتهای مفاصل حمله کرده و باعث تورم، درد و تغییر شکل آن میشود. داشتن یک بیماری خود ایمنی میتواند خطر ابتلا به بیماری دوم را افزایش دهد.
مقاله مرتبط: دیابت نوع ۱ و ۲
آرتروز و دیابت نوع ۲
برخلاف دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ به شدت با اضافه وزن بدن ارتباط دارد. اضافه وزن یا چاقی همچنین خطر ابتلا به آرتروز را در فرد افزایش میدهد، زیرا این فشار باعث ایجاد فشار اضافی بر روی مفاصل، به ویژه در قسمت پایین بدن میشود. فرد میتواند با حفظ وزن سالم، از طریق رژیم غذایی سالم و ورزش منظم خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و آرتروز را کاهش دهد.
اگر فردی به هر دو حالت مبتلا باشد، رسیدن به حفظ وزن سالم میتواند علائم وی را بهبود بخشد. طبق تحقیقات بنیاد آرتروز، از دست دادن ۱۵ پوند می تواند سطح درد زانو را در یک فرد مبتلا به آرتروز به طور قابل توجهی بهبود بخشد. همچنین، در یک فرد مبتلا به دیابت نوع ۲، از دست دادن ۵-۱۰ پوند از کل وزن بدن میتواند سطح قند خون خود را به طور قابل توجهی کاهش دهد و مصرف دارو نیز کاهش مییابد
علائم آرتروز
آرتروز ممکن است باعث درد مفاصل، تورم و سفتی و همچنین از بین رفتن انعطاف پذیری یا حرکت مفصل شود.
درمان و مدیریت
مصرف داروهای ضد التهاب بدون نسخه، مانند ایبوپروفن، اغلب میتواند درد و تورم مفاصل را کاهش دهد. در مورد مقدار زیاد ایبوپروفن در کوتاه مدت و طولانی مدت با پزشک خود مشورت کنید. اگر درد مفصل و سایر علائم ادامه داشت، گزینههای درمان را با پزشک در میان بگذارید. برخی از افراد از بریس، ارتز، تغییر در سبک زندگی، مصرف دارو و یا ترکیبی از تمام گزینهها بهره مند میشوند.
درمان شامل ورزش و حفظ وزن سالم، مراقبت و استراحت از مفصل آسیب دیده، فیزیوتراپی، داروهای ضد درد و جراحی مانند تعویض مفصل زانو یا مفصل ران است. درمانهای تکمیلی، مانند طب سوزنی و ماساژ نیز ممکن است برای کنترل درد مفید باشند. دقت کنید دریافت زود هنگام درمان میتواند به فرد کمک کند تا از عوارض طولانی مدت دیابت مانند آسیب مفاصل و ناهنجاریها جلوگیری کند.
پیش دیابت و درد مفاصل
داشتن اضافه وزن فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت و درد مفاصل قرار میدهد. اضافه وزن منجر به افزایش سطح قند خون میشود و ممکن است لوزالمعده قادر به تولید انسولین کافی برای ادامه روند نباشد. این سبب میشود فرد به دیابت نوع ۲ مبتلا شود.
تحمل وزن اضافی باعث ایجاد فشار بر روی مفاصل به ویژه در قسمت تحتانی بدن میشود. برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و کاهش استرس در مفاصل، فرد باید وزن مناسبی داشته باشد. غالباً، میتواند این کار را با ورزش منظم و رژیم غذایی سالم و سرشار از غلات کامل، سبزیجات، میوهها و پروتئین های بدون چربی انجام داد.
در پایان هم امیداریم که همیشه در سلامت و تندرستی به سر ببرید و از مقاله درد استخوان در دیابت نهایت استفاده را برده باشید.