فشار خون پایین یا افت فشار خون هنگامی است که فشار خون از حد طبیعی پایینتر باشد. فشار خون به طور طبیعی در طول روز تغییر میکند و بدن به طور مداوم وظیفهی تنظیم و تعادل آن را بر عهده دارد، اما فشار خون پایین به طور مداوم میتواند منجر به کمبود خون و اکسیژن در برخی از قسمتهای بدن شود. در این مقاله سعی داریم به “داروهای افزایش دهنده فشار خون” و پاسخ این سوال که ” چه داروهایی فشار خون را بالا میبرد؟ ” بپردازیم، اگر شما و یا عزیزانتان درگیر افت فشار خون هستید خواندن این مقاله را به شما توصیه میکنم.
چگونه فشار خون پایین را بالا ببریم؟
افراد مبتلا به فشار خون پایین معمولا علائم یا نشانهای ندارند و یا فقط علائم خفیف را از خود بروز میدهند و به ندرت نیاز به درمان پیدا میکنند، اما اگر علائمی ناشی از افت فشار خون وجود داشته باشد، درمان آن به علت وابسته است از جمله علائم فشار خون پایین: تاری دید، گیجی، افسردگی، سرگیجه، غش کردن، خستگی، احساس سرما، احساس تشنگی، عدم توانایی تمرکز، حالت تهوع، تنفس سریع و کم عمق و تعریق.
هدف از درمان، افزایش فشار خون و کاهش علائم، نشانهها و عوارض آن است، بسته به سن، سطح سلامتی، دلیل افت فشار خون و نوع فشار خون پایین، میتوان درمان را به چند روش انجام داد از جمله: مصرف داروهای افزایش دهنده فشار خون و پیاده سازی چند تکنیک ساده برای درمان فشار خون پایین در منزل.
داروهای افزایش دهنده فشار خون کدامند؟
پزشک ممکن است داروهایی برای کمک به درمان فشار خون پایین تجویز کند. این داروها به درمان افت فشار خون کمک میکنند:
فلودروکورتیزون
موجب تحریک افزایش بازجذب سدیم و ترشح پتاسیم میشود این دارو میتواند باعث افزایش حجم خون شود.
نوراپی نفرین
این نوع دارو ها دارای دو نوع مختلف هستند که در زیر برای شما توضیح داده ایم:
میدودرین (Orvaten)
پزشکان اغلب از این دارو استفاده میکنند که سبب باریک شدن رگهای خونی برای افزایش فشار خون میشود.
آگونیستهای گیرنده آلفا
این دارو سبب افزایش ضربان قلب و خونرسانی بیشتر و سریعتر میشود.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کنترل فشار خون به سایت نوشدارو که یکی از کامل ترین سایت ها در این زمینه است مراجعه نمائید.
اپی نفرین
اپی نفرین یکی از مهم ترین داروهای افزایش دهنده فشار خون است.
دوپامین
داروی دوپامین به صورت اورژانسی، وریدی تزریق میشود. دوپامین میتواند فشار خون و دفع ادرار را افزایش دهد، همچنین این قابلیت را دارد که به عنوان یک محرک قلبی نیز در هنگام شوک استفاده شود.
فنیل افرین
فنیل افرین که داروی یوازوپرسین را در زیر مجموعه خود قرار می دهد نیز جزو اصلی ترین دارو های افزایش دهنده فشار خون می باشد.
آنالوگ وازوپرسین
با افزایش نفوذپذیری سلولی در مجاری جمع کننده ادراری موجب افزایش بازجذب آب در کلیه کاهش همزمان برونده ادراری میشود.
تکنیکهای برای درمان فشار خون پایین در منزل
فشار خون پایینی که برای مدت کوتاهی رخ دهد باعث ایجاد نگرانی برای سلامتی نمیکند، اما برخی افراد به طور مداوم فشار خون پایین دارند که این موضوع ایجاد عوارضی برای سلامتی فرد میکند. در صورت بروز علائم افت فشار خون به صورت دائم به پزشک خود حتما اطلاع دهید، یک دفترچه ثبت علائم برای خود داشته باشید تا پزشک بتواند تشخیص درستی دربارهی علت افت فشار خون و درمان مناسب ارائه دهد.
اگر دچار افت فشار خون ارتواستاتیک هستید، از انجام رفتارهایی که باعث بروز ضعف شود خودداری کنید، رفتاری مانند ایستادن زیاد همچنین حضور در شرایط ناراحت کننده.
عوامل محرک و علائم افت فشار خون را بشناسید و در صورت سرگیجه یا سبکی سر، سعی کنید دراز بکشید و یا از داروهای افزایش دهنده فشار خون با تجویز پزشک استفاده کنید همچنین میتوانید از تکنیکهای درمان فشار خون پایین در منزل استفاده کنید.
مقدار زیادی آب بنوشید
کمبود آب بدن گاهی اوقات منجر به فشار خون پایین میشود بروز استفراغ، اسهال شدید، تب، ورزش شدید و تعریق زیاد میتواند سبب افت فشار خون شود، مصرف داروهایی مانند داروهای ادرار آور نیز نیز میتواند باعث کم آبی بدن شود.
رژیم غذایی متعادل داشته باشید
اگر مواد مغذی کافی دریافت نکنید، فشار خون پایین و سایر عوارض جانبی ممکن است رخ دهد، مقدار کم ویتامین B12، اسید فولیک و آهن میتواند باعث کم خونی شود. این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که بدن نتواند خون کافی تولید کند. کم خونی میتواند فشار خون را کاهش دهد و این به نوبه خود میتواند باعث فشار خون پایین شود.
وعدههای غذایی سنگین نیز باعث افت فشار خون میشود، با خوردن وعده های غذایی کم حجم میتوان از فشار خون پایین جلوگیری کرد. همچنین، محدود کردن کربوهیدرات میتواند به حفظ فشار خون پس از خوردن غذا کمک کند.
مصرف الکل را محدود کنید
نوشیدن الکل میتواند منجر به کم آبی بدن شود. همچنین میتواند با داروهای دیگر ایجاد تداخل کند و باعث فشار خون پایین شود، بهترین کار برای حفظ سلامتی محدود کردن مصرف الکل است. همچنین الکل میتواند با داروهای دیگر ایجاد تداخل کند و این تداخل باعث کاهش فشار خون شود. شما هم در صورت تمایل می توانید از تاثیرات الکل بر فشار خون آگاه شوید.
قند خون خود را بررسی کنید
دیابت و سطح بالای قند خون ممکن است منجر به فشار خون پایین شود. با استفاده از مانیتور خانگی چندین بار در روز سطح قند خون خود را بررسی کنید ممکن است افت فشار خون به این علت باشد.
نمک بیشتری بخورید
سدیم به افزایش فشار خون کمک میکند. با این حال، باید مراقب بود که فشار خون بیش از حد افزایش پیدا نکند چرا که نمک میتواند منجر به ایجاد بیماریهای قلبی شود. از پزشک خود مشورت بگیرید تا میزانی که برای شما مناسب است را تعیین کند.
تیروئید را چک کنید
بیمارهای مربوط به تیروئید بسیار شایع است. کم کاری تیروئید زمانی اتفاق میافتد که بدن به اندازه کافی هورمونهای تیروئید تولید نکند که این کمکاری میتواند منجر به فشار خون پایین شود.
سخن پایانی
افت هر از گاهی فشار خون مشکلی ایجاد نمیکند اما اگر به طور دائم به فشار خون پایین مبتلا هستید و علائمی مانند سبکی سر، سردی انگشتان، ضعف و خستگی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز پزشک از داروهای کاهش دهنده فشار خون استفاده کنید، برای درمان کاهش فشار خون در منزل نیز از جمله اقداماتی که میتوان انجام داد: مصرف بیشتر آب در طول روز، مصرف غذاهای سالم و کم حجم، کنار گذاشتن الکل و… است.