آرتروز گردن را اسپوندیلوز گردنی نیز مینامند، این بیماری شامل تغییراتی در استخوانها، دیسکها و مفاصل گردن است. این تغییرات در اثر فرسودگی طبیعی پیری ایجاد می شود. با افزایش سن ، دیسک های ستون فقرات گردنی به تدریج خراب شده ، مایعات را از دست می دهند و سفت می شوند. اسپوندیلوز گردنی معمولاً در افراد میانسال و مسن رخ میدهد. در این مقاله سعی داریم دربارهی ” خطرات آرتروز گردن ” صحبت کنیم، با ما همراه شوید.
آرتروز گردن چیست؟
آرتروز گردن هنگامی رخ میدهد که غضروف محافظ مفصل شروع به تجزیه میکند و دیگر حرکت بین استخوانها را تسهیل نمیکند، که در نهایت باعث میشود مفصل متورم و دردناک شود. وقتی این وضعیت در ستون فقرات گردنی ایجاد شود، به آن آرتروز گردنی می گویند.
دو مفصل کوچک وجهی در پشت هر سطح مهره ای واقع شدهاند (یکی به راست و دیگری به چپ)، حرکت محدود به جلو، عقب و چرخش را امکان پذیر میکند. در ستون فقرات گردنی به این مفاصل مفاصل وجهی گردنی گفته میشود.
آرتروز گردن در بین کارمندان، محصلین و دانشجویان که دائم با کامپیوتر کار میکنند و برای درس خواندن، سر و گردن را برای طولانی مدت خم نگه میدارند، باعث ایجاد فشار بر روی مهرههای گردن شده و این امر باعث بروز علائم آرتروز گردن میشود؛ که همنطور که گفتیم ما قصد معرفی خطرات آرتروز گردن را به شما داریم.
خطرات آرتروز گردن
مفصل وجهی از غضروفهای سخت و در عین حال صاف در سطح مفصلی بالا و پایین تشکیل شده است تا از قسمت پشتی استخوانهای مهره محافظت کنند. مفصل در یک کپسول محافظ محصور شده است و داخل این کپسول مایع مفصلی قرار دارد که سبب ایجاد حرکات نرم و روان میشود.
هنگامی که غضروفها فرسوده میشوند، استخوانها شروع به مالیدن روی هم میکنند، که این میتواند سبب رشد بیش از حد استخوان شود و به عنوان خار استخوان (استئوفیت) نامیده میشود. مالش استخوان بر روی استخوان میتواند باعث التهاب و درد شود؛ علاوه بر این، ممکن است قطعات استخوان و غضروف شکسته شده و در مایع مفصلی کپسول مفصل شناور شوند، که میتواند منجر به التهاب و ناراحتی بیشتر شود.
در بیماری آرتروز گردن مهره های گردن و دیسکهای موجود بین آنها و عروق خونی که به سمت مغز میروند میتوانند تحت تاثیر قرار گیرند. اندام گردن به دلیل داشتن بافتی نرم و نیز قابلیت انحنایی به سهولت در هنگام وقوع حوادثی نظیر پرتاب و یا تصادف میتواند دچار آسیب شود. علاوه بر آن عبور رگهای مهم و حساس از گردن به سمت سر و مغز باعث قطع جریان خون و مشکلات حسی در صورت صدمه گردن میشود.
علت رخ داد آرتروز گردنی
آرتروز گردنی( اسپوندیلوز گردنی) با افزایش سن( افراد مسن بالای۵۰ سال)، دیسکها به دلیل کمآبی طبیعی در سراسر بدن شروع به خشک شدن میکنند و در نهایت باعث صاف شدن آنها میشود. با این حال، جامعه پزشکی همچنان به بررسی این موضوع ادامه میدهد و به نظر میرسد عوامل دیگری نیز در ایجاد آرتروز گردنی نقش دارند، از جمله:
ژنتیک
برخی شواهد نشان میدهد که احتمال بروز آرتروز در خانوادههایی، که سابقه رخ داد بیماری آرتروز گردنی از قبل در آنها وجود داشته است، بیشتر است.
شما می توانید برای دریافت مقالات بیشتر در زمینه آرتروز گردن به سایت نوشدارو مراجعه نمائید.
جراحت
اگر مفصل آسیب ببیند، مانند پارگی در غضروف و یا کپسول مفصلی محافظ، مفصل میتواند ملتهب شده و غضروف زودتر فرسوده شود. آسیب دیدگی مفصل میتواند به طرق مختلف مانند زمین خوردن یا هنگام شرکت در ورزشهای مختلف مانند ژیمناستیک رخ دهد، همچنین تغییر وضعیت ناگهانی سر به جلو خصوصا در حوادث رانندگی احتمال بروز خطرات آرتروز گردن و ابتلا به آن را افزایش میدهد.
نوع شغل
مشاغل خاص، مانند مشاغلی که شامل حرکات تکراری زیاد یا برداشتن سنگین اجسام سنگین مانند ساخت و ساز هستند، میتوانند فشار بیشتری بر ستون فقرات گردنی وارد کنند.
اضافه وزن
افرادی که اضافه وزن دارند این احتمال وجود دارد که زودتر به آرتروز، خصوصا آرتروز گردن مبتلا شوند. وزن بیشتر به معنای فشار بیشتر بر روی مفاصل است، اما احتمال دیگر این است که افراد با وزن اضافی ممکن است التهاب آسیبرسان بیشتری داشته باشند.
شما می توانید برای در بهتر از اضافه وزن از فرمول شاخص توده بدنی هر فرد استفاده کنید.
در حال حاضر، اطلاعات محدودی در مورد تاثیر استعمال یا عدم استعمال سیگار در آرتروز ستون فقرات وجود دارد، با این حال، به طور کلی تحقیقات نشان میدهد، سیگار کشیدن با افزایش درد گردن در ارتباط است.
هنگامی که خطرات آرتروز گردن جدی میشود
اگر آرتروز گردن پیشرفته شود و خارهای استخوانی به اندازه کافی بزرگ شوند، میتوان در کانال نخاعی و یا سوراخ بین مهرهای تنگی ایجاد کند.
وقتی این فضاها شروع به کم شدن میکنند، می تواند نخاع یا ریشهی عصب گردنی را فشرده کند و برخی از علائم جدی که می تواند منجر به مشکل در گرفتن اشیا یا حتی مشکلات در راه رفتن یا هماهنگی شود برای فرد رخ دهد. اگر نخاع یا ریشه عصبی به مدت طولانی فشرده شود و فرد به پزشک مراجعه نکند، آسیب دائمی میتواند برای فرد رخ دهد.
درمان
تخریب ستون فقرات گردنی با افزایش سن تقریباً اجتناب ناپذیر است، در اولین علامت مشکلات گردن، برای معاینه و ارزیابی به پزشک مراجعه کنید، هرچه زودتر درمان آرتروز گردن را شروع کنید، زودتر احساس بهبودی میکنید و عملکرد گردن و قسمت فوقانی کمر خود را بازیابی میکنید، آرتروز گردنی با فیزیوتراپی، کشش گردن، داروها و در موارد نادر با جراحی قابل درمان است.
در حالی که از آرتروز گردنی( اسپوندیلوز گردنی) در بسیاری از بیماران نمیتوان پیشگیری کرد، برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری، این روند را دنبال کنید و پیشرفت بیماری را تا حد ممکن کند کنید.
- با مشورت پزشک، ورزشی مناسب با شرایطتان انجام دهید.
- هنگام ورزش از تجهیزات مناسب به طور صحیح استفاده کنید.
- از ضربه به گردن خودداری کنید.
- از حرکتهای نامناسب و با شدت بالا که به گردن و ستون فقرات فشار وارد میکند خودداری کنید.
- از تغییر وضعیتهای ناگهانی سر به جلو و برداشتن اجسام سنگین جدا خودداری کنید.