قهوه یکی از نوشیدنیهای رایج در دنیا است، که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. عدهای مصرف آن را برای دیابت مضر میدانند، عدهای هم از فواید بیشمار آن میگویند، همهی اینها باعث ایجاد نوعی سردرگمی در بین افراد دیابتی شده، که بالاخره قهوه جز نوشیدنیهای مفید محسوب میشود یا مضر؟! در این نوشته سعی داریم دربارهی ” تاثیر قهوه بر دیابت ” صحبت کنیم، اگر شما و با عزیزانتان درگیر بیماری دیابت هستید و اتفاقا علاقهی زیادی هم به مصرف قهوه دارید، حتما ما را تا انتهای این نوشته همراهی کنید.
تاثیر قهوه بر دیابت
دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر کمبود انسولین حاصل میشود. کمبود انسولین در بیماری دیابت نوع ۲ از طریق ناتوانی بدن در تولید انسولین کافی یا ناتوانی در کاربرد انسولین به طور مناسب حاصل میشود. افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به دلیل ناتوانی در تولید کافی انسولین، به تزریق روزانه نیاز دارند. گفته میشود که قهوه به بدن کمک میکند تا سطح قند خون خود را تنظیم کند. اما در دیابت نوع ۱ قضیه کمی متفاوت است. که ما در ادامه به شما تاثیر قهوه بر دیابت نوع ۱ و ۲ را به شما توضیح خواهیم داد.
تاثیر قهوه بر دیابت نوع ۲
قهوه و تأثیر آن بر خطرات ابتلا به دیابت نوع ۲ چندین بار مورد مطالعه قرار گرفته است و نشان میدهد که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط با افراد که قهوه مصرف میکنند بسیار کمتر است.
تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد پلی فنولهای موجود در قهوه خاصیت آنتیاکسیدانی فراوانی دارند. پلی فنول قهوه، حاوی مواد معدنی منیزیم و کروم است که تحقیقات در زمینهی دیابت ثابت کردهاند افزایش مصرف منیزیم با کاهش میزان دیابت نوع ۲ ارتباط تنگاتنگی دارد.
در حقیقت منیزیم و کروم موجود در قهوه، به بدن کمک میکنند تا بهتر بتواند از هورمون انسولین استفاده و سطح قند خون خود را تنظیم کنند. معمولا بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، به علت مقاومت به انسولین توانایی خوبی در استفاده از انسولین ترشح شده ندارد و از این رو، مصرف روزانه قهوه به این گروه از بیماران، بسیار توصیه شده است.
قهوه و دیابت نوع۱
دیابت نوع ۱ بیماری مزمن است که در اثر کمبود انسولین در بدن رخ میدهد و در صورتی عدم کنترل، عوارض جدی را به دنبال خواهد داشت. در این بیماری، سیستم ایمنی به سلولهای موجود در پانکراس که به طور طبیعی انسولین ترشح میکنند حمله کرده و تولید انسولین را متوقف یا روند آن را کاهش میدهد.
محققان میگویند مصرف قهوه در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است دارای جنبههای منفی بر سلامتی این افراد باشد؛ خطر ابتلا به سندرم متابولیک در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۱ که حداقل پنج فنجان قهوه در روز مینوشند، ممکن است در مقایسه با افرادی که قهوه ی کمتری مصرف میکنند، افزایش یابد.
سندرم متابولیک وضعیتی است که فرد حداقل سه مورد از عوامل خطر: چاقی، پرفشاری خون، قند خون بالا، غلظت تری گلیسیرید بالا و یا کاهش کلسترولHDL ، را دارا باشد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف متوسط قهوه ۳ تا ۵ فنجان و مصرف زیاد قهوه بیش از ۵ فنجان در روز احتمال شیوع سندرم متابولیک را افزایش می دهد.
قهوه بدون کافئین
در حالی که کافئین ممکن است حساسیت به انسولین را مختل کند، سایر خواص قهوه نتیجه عکس دارند. اعتقاد بر این است که قهوه بدون کافئین ممکن است بهترین گزینه برای افراد مبتلا به دیابت باشد زیرا محققان دریافتند که کافئین موجود در قهوه شامل برخی تأثیرات منفی بر بدن است که با حذف آن میتوان از فواید قهوه بیشتر بهره برد.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با بیماری دیابت و دیگر نکات در این زمینه به سایت نوشدارو مراجعه نمائید.
افزودنیهای قهوه
برخی از انواع قهوه باید با احتیاط توسط کسانی که دیابت دارند مصرف شوند. قهوههای دارای شربت در قرن بیست و یکم محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم پیدا کردهاند، اما این شربتها میتوانند برای افراد مبتلا به دیابت یا در معرض خطر دیابت مشکل ساز شوند.
اگر مبتلا به دیابت هستید یا در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید، توصیه میشود که در مصرف قهوه همراه با شربت و شیر بیشتر مراعات کنید. اگر میخواهید هر از گاهی یک قهوه با شربت نوش جان کنید، فنجانهای اندازه کوچکتر را انتخاب کنید و آرام آرام بنوشید تا طعم آن را بهتر بچشید بدون اینکه سطح گلوکز خون شما به طور چشمگیری افزایش پیدا کند.
تاثیر قهوه بر بدن
قهوه حاوی کافئین، آنتی اکسیدان، پلی فنولها و مقدار کمی از ویتامینهای B2، B5، B1، B3 و عناصر منگنز،پتاسیم، منیزیم، فسفر و سایر مواد شیمیایی مفید برای بدن است، نوشیدن قهوه اثرات موقتی را به همراه دارد و باعث افزایش هوشیاری و قدرت یادگیری، افزایش انرژی و سرعت متابولیزم بدن میگردد، به همین جهت برای بسیاری به یک نوشیدنی محبوب به ویژه هنگام صبح تبدیل شده است. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که قهوه میتواند خطرات ناشی از شرایط زیر را کاهش می دهد:
- دیابت نوع ۲
- سرطان: مانند سرطان آندومتر و سرطان پروستات تهاجمی
- بیماری قلب و عروقی
- سکتههای مغزی
- بیماری آلزایمر
- بیماری پارکینسون
با همهی اینها نباید در مصرف قهوه زیاده روی کرد. افراط در نوشیدن قهوه میتواند برای بدن خطر آفرین باشد.مشکلاتی از جمله:
- افزایش خطر ابتلا به کلسترول بالا
- احتمال ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای مربوط به استخوان.
- رفلاکس گوارشی
- کاهش جذب آهن در بدن
- افزایش اضطراب و تپش قلب بالا
- ایجاد خستگی مفرط و نارسایی غدد فوق کلیه در افراد
- بروز بیخوابی و اختلالات مربوط به خواب
- کم آبی بدن
- افزایش فشار خون