ازدواج یکی از مراحل مهم در مسیر تکامل زندگی فردی و اجتماعی افراد است و از جنبههای گوناگونی حائز اهمیت است، دیابت نیز مانند هر بیماری مزمن دیگری، میتواند بر خانوادهی فردی که به این بیماری مبتلا است تأثیرگذار باشد، چرا که زندگی با دیابت اصلا کار آسانی نخواهد بود و متأسفانه به مرور زمان این بیماری نه تنها از بین نمیرود بلکه میتواند بیش از پیش نیز پیشرفت کند، باید توجه داشت که در اصول و پایههای گزینش همسر مناسب، هیچ تفاوتی بین افراد دیابتی و غیر دیابتی دیده نمیشود، اما نکتهی مهم، حضور همیشگی دیابت در زندگی است. پس برای دریافت نکاتی درباره ازدواج با فرد دیابتی با نوشدارو تا انتها همراه باشید.
ازدواج با فرد دیابتی
دیابت یک اختلال در سبک زندگی است و در صورت اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی میتوان آن را به خوبی مدیریت کرد، پس اگر به فرد دیابتی علاقهمند هستید هیچ دلیلی برای ترک او وجود نخواهد داشت.
دیابت بیماری مسری نیست. بنابراین شما از فردی که در نظر دارید به عنوان شریک زندگی خود انتخاب کنید به این بیماری مبتلا نمیشوید. در ازدواج با فرد مبتلا به دیابت نوع ۱ لازم است بدانید، هر از چند گاهی، سطح قند خون دیابتیهای نوع ۱ از محدوده ایمن خارج میشود و یا خیلی زیاد یا خیلی کم میشود. اگر همسرتان به دلایلی قادر به کنترل بیماری خود نیست، شما به عنوان یک همسر باید شرایط این بیماری را بشناسید و چگونگی کنترل ان را بیاموزید.
وقتی یکی از طرفین مبتلا به دیابت است، طرف مقابل مجبور است با آن کنار بیاید، در واقع ازدواج همین است و شما وقتی ازدواج با فرد دیابتی را قبول کنید باید در تمام شرایط حامی او باشید، بسیار حائز اهمیت است که در داشتن رژیم غذایی مناسب با همسر خود همکاری کنید، همسر شما به انسولین، سرنگ یا پمپ انسولین، دستگاه اندازه گیری گلوکز و نوارهای آزمایش نیاز دارد، بسته به نوع پوشش بیمه خرید این وسایل میتواند گران قیمت باشد. بیمار دیابتی همچنین باید مرتباً به پزشک مراجعه کند.
پرداخت هزینه مراقبتهای پزشکی وی ممکن است به این معنی باشد که شما مجبورید بعضی علایق گران قیمت خود را کنار بگذارید و در حالی که لبخند میزنید این کار را انجام دهید زیرا او همسر شما است و شما او را دوست دارید، در واقع معنای ازدواج همین است.
اما بزرگترین و مهمترین مسئله این است: همه آنچه را که باید در مورد دیابت و خطرات آن بدانید قبل از ازدواج بپرسید و تحقیق کنید تا بعد از ازدواج با فرد دیابتی غافلگیر نشوید.
همچنین شما می توانید برای درک بهتر از دیابت نوع ۱ و ۲ به سایت نوشدارو مراجعه کنید.
آیا افراد مبتلا به دیابت میتوانند بچه دار شود؟
بارداری همان قدر که یک اتفاق شیرین در زندگی یک زن محسوب میشود، میتواند انباشته از تنشهای عصبی نیز باشد. زنان دیابتی که در سن باروری هستند معمولا به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند.
دیابت یک بیماری خود ایمنی است (نه متابولیکی) که در آن سیستم ایمنی، سلولهای تولید کننده انسولین در لوزالمعده را از بین میبرند و بدن برای رفع نیاز انسولین خود نیازمند به تزریق انسولین خواهد بود.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، همواره نگران انتقال آن به فرزندان یا خانواده درجه یک خود هستند. عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو در ابتلا به دیابت نوع ۱ مؤثر هستند. ژنتیک در ابتلا به دیابت نوع ۱ نقش کمی دارد، اما در صورت ابتلای یکی از بستگان درجه یک، احتمال و ریسک ابتلا به دیابت نوع ۱ افزایش خواهد یافت.
وابستگی دیابت نوع ۱ به ارث، بسیار کمتر از دیابت نوع ۲ است، در واقع اگر یکی از والدین به دیابت نوع ۱ مبتلا باشد فقط نیم درصد ممکن است فرزندشان نیز دیابتی شود و در صورت ابتلا پدر و مادر هر دو به دیابت نوع ۱، خطر ابتلای فرزندان به دیابت نوع ۱، ۱۰ تا ۲۵ درصد افزایش مییابد.
مقاله مرتبط: عوارض دیابت بارداری بر روی جنین
درباره احساسات خود صحبت کنید
داشتن اضطراب در مورد سلامتی همسرتان امری معمول است، خصوصاً اگر به تازگی متوجه دیابت او شده باشید، علاوه بر این، جنبههای مختلفی در زندگی با فرد دیابتی وجود دارد که میتواند بر شما تأثیر بگذارد، از جمله تغییرات رژیم غذایی، برنامههای روزمره ورزشی و هزینههای مالی تحمیل شده به خاطر خرید تجهیزات کنترلی دیابت.
بهتر است هر از گاهی احساسات خود را با شریک زندگی خود دربارهی مسائل مختلف با او درمیان بگذارید تا او نیز ببینند شما نیز هم پای او در حال مبارزه با دیابت هستید. گاهی اوقات افراد دیابتی ممکن است متوجه میزان تأثیر دیابتشان بر دیگران نشوند و صحبت کردن و ایجاد تعامل دو طرفه در حل بسیاری از مشکلات کارگشا خواهد بود.
تغییرات خلق و خوی
افزایش یا کاهش بیش از حد قند خون ممکن است گاهی منجر به تحریک پذیری، گیجی و گاهی خشم شود. سعی کنید در شرایطی که همسرتان دچار نوسان در سطح قند خون است، انعطاف بیشتری از خود نشان دهید. با این حال، اگر نوسانات خلقی همسرتان خشن شود و یا مدیریت آن غالباً دشوار باشد، ممکن است صحبت با یک مشاور کمک کننده باشد .
صحبت در مورد مشکلات جنسی
اگر دیابت بر توانایی شریک زندگی شما در داشتن رابطه جنسی یا لذت بردن از آن تأثیر بگذارد، مقابله با این مشکل دشوار خواهد بود. اگر متوجه شدهاید که همسرتان از رابطه جنسی کنار رفته است، این میتواند مربوط به دیابت او باشد. زنان و مردان مبتلا به دیابت میتوانند به دلیل اختلال عملکرد جنسی تحت درمان قرار بگیرند و راههای مختلفی را برای درمان امتحان کنند.
غربالگری دیابت
بعد از تشخیص ابتلا به دیابت یکی از افراد نزدیک خانواده، لازم است تمام اعضای خانواده غربالگری دیابت را انجام دهند. برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ میتوان از رهنمودهای خاص پیشگیری پیروی کرد که شامل:
- ورزش مداوم
- ثابت نگه داشتن وزن و تناسب با قد
- آزمایش مداوم سالیانه سطح گلوکز بعد از ۴۵ سالگی
چگونه میتوان به فرد مبتلا به دیابت کمک کرد؟
- آموزش، کلید کمک به افراد دیابتی است، درست مانند پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲.
- تا آنجا که میتوانید بیاموزید، زیرا هرچه درک بیشتری از بیماری داشته باشید، میتوانید کمک بیشتری کنید.
- در مورد این بیماری دلسوز باشید، به ویژه برای افرادی که به تازگی مبتلا به دیابت شدهاند.
- دیابت میتواند یک بیماری موذی و ناامید کننده باشد و باعث ایجاد ترس در برخی افراد شود، سعی کنید با حمایتهای عاطفی، دلیل ایجاد انگیزه و نشاط در همسر خود شوید.