این روزها یکی از بیماریهایی که به علت سبک زندگی خاص ما انسانها بوجود آمدهاست، آرتروز در انواع مختلف است! آرتروز زانو ،آرتروز گردن و… نوع خاصی از آرتروز که امروز میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم، آرتروز گردن است. به صورت کلی آرتروز گردن همان ساییدگی مهرههای گردن است که باعث ایجاد فشارهای عصبی به دست، پا و حتی مثانه میشود. در ادامه بیشتر راجع به درمان آرتروز گردن صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.
درمان آرتروز گردن برای مردان
جالب است بدانید که این بیماری در میان مردان شیوع بیشتری داشتهاست و معمولا افرای که سنشان بالای ۴۰ است در معرض خطر بیشتری هستند. معمولا شروع این بیماری در ۶۰ سالگی است. این بیماری باعث میشود که مهرههای داخلی گردن و دیسکهایی که در بین آنها وجود دارد، عروق خونی را که به سمت مغز جریان دارند را تحریک کنند.
همه این موارد به علت نرم بودن بافت گردن و قابلیت انحنای آن بوجود میآید. این موضوع باعث میشود که دلایل و حوادث گوناگون مانند تصادف، پرتاب شدن و … به راحتی این بافت را در معرض خطر قرار دهند. اگر مشکلی در ناحیه گردن بوجود آید، عبور رگهای مهم و حساسی که از این ناحیه به سمت سر در جریان است، دچار اختلال و مشکل میشود.
یکی از انواع این بیماری، اسپوندریلوز گردن است که میزان فلجی و یا ناتوانی افرادی که به آن دچار هستند، بسیار کمتر از سایر انواع آرتروز گردن است. اگر نمیدانید که به چه نوع از آرتروز ناحیه گردن دچار هستید، بهتر است که با یک متخصص مشورت کنید.
چرا ما به آرتروز گردن دچار میشویم؟
قبل از این که به صورت جدی به مبحث آرتروز گردن و درمان آن بپردازیم، باید این موضوع مشخص شود که چرا اصلا به این بیماری دچار میشویم؟ معمولا با افزایش سن، ستون فقرات دچار آسیبهایی میشوند. این آسیبها و خطرات مخصوصا در زمانی که تغییر وضعیتهای ناگهانی سر به سمت عقب یا جلو حرکت کند و یا در هنگام رانندگی تصادفی اتفاق بیفتد، بیشتر خود را نشان میدهد!
در بین اقشار مختلف جامعه معمولا دانشجویان، افراد محصل، کارمندان و کسانی که به صورت دائمی با کامپیوترها مشغول به کار هستند و یا مطالعه میکنند، به علت این که سر خود را بیشتر از بقیه خم نگه میدارند، فشارهای جدی به مهرههای گردن خود وارد میکنند که جبران آن کمی سخت به نظر میرسد! معمولا این افراد به مرور زمان با علائم آرتروز گردن روبرو میشوند.
تغییرات ستون فقرات، یکی از دلایل اصلی برورز آرتروز گردن
از جمله موارد مهم و تاثیرگذار برای بوجود آمدن این بیماری، تغییرات آرتروز گردن است. تغییرات ساختار دیسکهای بین مهره ای که باعث برجسته شدن آنها و ایجاد مشکلات حادی در ناحیه نخاع میشود. در کنار این موارد، ایجاد خارهای استخوانی در لبه مهرهها و به هم خوردن شکل طبیعی مهرهها از دیگر نشانههای تغییر ستون فقرات است!
این موارد به مرور زمان قادر هستند که فشارهای زیادی بر روی ریشههای عصبی ایجاد کنند و باعث بروز آرتروز گردن شوند. اگر احساس میکنید که به این بیماری دچار هستید، باید در ناحیه شانه و دست خود درد احساس کنید. البته برای آرتروز گردن و درمان آن حتما باید یک روند تشخیصی خاص که توسط متخصص گفته میشود، طی شود تا فرد به بهترین شکل درمان شود.
مهمترین علائمی که نشان میدهد به آتروز گردن دچار هستید
در مورد آتروز گردن و درمان آن، اولین قدم این است که فرد علائم آن را داشته باشد. از شایعترین علائم این بیماری، درد و محدودیت حرکتی است که در ناحیه گردن آن را احساس میکنید. دردها معمولا از یک ناحیه شروع میشوند و به سمت شانه و پشت سر حرکت میکنند. حرکت درد باعث میشود که قدرت عضلانی تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
اگر دچار علائم سردرد پشت سر همراه با تیر کشیدن و یا دردهای ناحیه شانه و کتف هستید، بهتر است که با یک متخصص هرچه زودتر صحبت کنید تا روند تشخیص بیماری شما به بهترین شکل ممکن طی شود و در کوتاهترین زمان ممکن درمان شوید. آیا این علائم را دارید؟
درمان آرتروز گردن (تمامی روشهای شایع)
بسته به این که میزان درد و شدت آرتروز گردن به چه صورت باشد، روشهای مختلفی برای درمان انتخاب میشود. این کار باتوجه به میزان حساسیت آن تنها باید زیر نظر یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام شود. البته میزان بودجه بیمار هم معمولا برای انتخاب روش درمان در نظر گرفته میشود.
از جمله مهمترین روشهایی که برای درمان این بیماری وجود دارند، عبارت اند از:
لیزر درمانی پرتوان نسل جدید، انقلاب کنترل درد
یکی از روشهای درمان آتروز گردن که به آن انقلاب کنترل و درمان درد هم میگویند، لیزر درمانی است که با تمرکز بر ناحیه بافت هدف انجام میشود. این کار معمولا توسط پزشک طب فیزیکی انجام میشود. لیزر درمانی پرتوان میتواند کمک کند خیلی سریع درد کاهش پیدا کند.
درمان دستی ستون فقرات (مانیپولاسیون)
یکی دیگر از شیوههای درمانی که از آن استفاده میشود، درمان دستی ستون فقرات است. در این روش، ستون فقرات با کایروپراکتیک به جای صحیح خود بازمیگردند و فشار را از ناحیههای دیگر برمیدارند. در این شیوه درمان، استخوان سازی و تغییر در وضعیت ستون فقرات در حد چند میلی متر ممکن است. این روش برای درمان آرتروزهای خفیف امکان پذیر است.
درمان آرتروز گردن با ازن تراپی
یکی دیگر از شیوههای رایج برای کاهش درد آرتروز گردن و درمان آن، ازن یا ازون تراپی است. در این شیوه بهبود آسیبهای ایجاد شده در بافت بدن که بسته به جریان خود دارای تفاوتهایی است، دچار مشکلات مختلفی میشود. بافتهای بدنی که باید در این شیوه آنها را اصلاح کرد، با استفاده از ویتامین، مواد معدنی و تامین اکسیژن انجام میشود.
در واقع خود عنصر اکسیژن به عنوان مهمترین ماده برای ترمیم بافتهای بدن در نظر گرفنه میشود. هرچقدر که آسیب معمولا بیشتر باشد، جریان خون، کاهش اکسیژن و مواد مغذی در ناحیه مذکور بیشتر میشود. در این شیوه برای درمان از تامین این مواد و عناصر به شکل زیر استفاده میشود.
- بی حسی عصبها توسط بی حس کنندههای موضعی
- تزریق مواد ضد التهاب برای کاهش درد، تورم و التهاب
- تغذیه بافتها با مواد معدنی و ویتامینها
- تزریق اوزون که همان اکسیژن غیر فعال است و تبدیل آن به فعال
طب سوزنی، درمان معجزه آسایی از چین
یکی دیگر از روشهای رایج طب سوزنی است که مبدا آن کشور بزرگ چیم است! در این روش برای التیام درد، بهبود ناحیه آسیب دیده و حل مشکلات مختلف، شاهد این هستیم که مداوا با استفاده از این روش معمولا خیلی اثربخش بوده و توانسته درد و اذیت بیمار را تا حد زیادی کاهش دهد.
درمان آرتروز گردن با کمک دارو
اگر پزشک معالج و یا متخصص تشخیص دهد که فرد به نوعی از آرتروز گردن مبتلا است که میتوان آن را با دارو درمان کرد، کمک گرفتن از داروهایی ماننند پروفن ناپروکسن و شل کنندههای عضلات، میتواند راهگشا باشد. توصیه اکید میکنیم که بدون مشورت پزشک اصلا خودسرانه اقدام به مسصرف دارو نکنید.
ورزشهای آتروز گردن توصیه شده توسط متخصص طب فیزیکی
از دیگر روشهای اثربخش که برای نوع خاصی از آرتروز گردن استفاده میشود، ورزشهایی است که توسط متخصص طب فیزیکی توصیه میشود. در این روشها معمولا فشار به سر در جهت جلو به عقب، کشش دو طرفه گردن و … به چشم میخورد. هرچقدر که این ورزشها به شکل بهتری انجام شوند، نتیجه بخش تر خواهند بود!
چه کار کنیم تا آرتروز گردن من درمان شود؟
اگر دچار بیماری آتروز گردن هستید و علائم آن را در خود مشاهده میکنید، اولین قدم مشورت با پزشک متخصص است. پزشک متخصص به خوبی قادر به تشخیص آرتروز گردن و درمان آن به شیوه ی مناسب است. در این زمینه اگر نظر و یا تجربه ای دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطلعه میکنند به اشتراک بگذارید.